Min omelett!

CATEGORY | Not hungry, but bored - therefor I shall eat
2013-02-27

Efter att ha gått upp 8 kg på tre månader av jobbet på Subway så kände jag att jag kanske borde äta lite nyttigare och börja träna!

Sagt och gjort. Med autogiro från Fitness 24/7 och en käftsmäll i form av bilder på sig själv utan tröja så har jag börjat äta lite nyttigare.

Mitt första tips är en omelett som är både enkel att göra och variera. Funkar perfekt till frukost, brunch eller lunch. Vad som än passar dig bäst!

1-2 personer - 1-2 portioner
4 ägg
Salt & Peppar (efter eget tycke)
4 msk vatten, mjölk eller grädde
1 röd eller gul lök
1 paket bacon
Västerbottenost
Margarin

1. Finhacka löken, strimla baconen i en storlek som du tycker är passande och riv osten. Även den i en mängd efter din egen smak.

2. Kläck äggen i en bunke, vispa om till en jämn smet. Tillsätt sedan vätskan, den rivna osten, salt och peppar. Rör om.

3. Lägg en klick smör i en normalstor stekpanna, i med löken och baconen! Stek till de en liten stund så att löken blir mjuk (om du vill ha krispig bacon stek den först på hög värme, sänk och häll i löken).

4. Nu när temperaturen inte är så hög så rör om i omelettsmeten och häll den i pannan. Den kommer stelna rätt fort så när du hällt i den panna, rör om direkt en eller två gånger så löken och baconen sprider sig jämnt i omeletten.

5. Låt den stå på låg värme i 7 min (ta en gaffel och gräv små hål lite överallt så att lös smet kan rinna ner och stelna). Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.

Servera den med en god sallad, en bra skvaller-mode-inrednings-tidning eller ett avsnitt av din favoritserie. Förmiddagen är avgörande för ditt humör och din dag. Gör den hemska morgonen till något att se fram emot. Egen tid där du får lov att be folk hålla käften och bara försvinna in i din egen värld!Kommentera gärna om vad ni tyckte om den, om ni har frågor, tips eller kritik!

Hoppas den smakar bra!


THEY SEE ME ROLLIN'. I ATE THEM.
Posted by - Unwanted

Tack för dina åsikter om min blogg.. Jag är ju så värdelös på allt med datorer och fattar nada. Har bara fixat en design som jag gillade behöver hjälp hihihi

Svar: Haha, aw, kanske kan hjälpa dig :)
Lelix

2013-02-28 | 01:09:59
Website: http://unwantedandwanted.blogg.se
Posted by - unwanted

skriv till mig på qruiser elle maila unwanted på qruiser ;) unwantedandwanted@hotmail.se är min mail

Svar: Varför ska jag skriva där, jag har inte qruiser :S
Lelix

2013-02-28 | 20:57:56

Name or alias:
Remember me!

Email (will not be published):

Website:

Comment: