Jag känner vår i luften

CATEGORY | Inspo, photo, music, design & fashion
2013-03-31

 

Påsk

CATEGORY | Daily
2013-03-31

I onsdags träffa jag Amanda som jag inte sett på skitläng. Behövde lite 'bestie-time'. Vet dock inte om det är en bra idé att spendera 300kr på snacks för att Amanda och jag hade en 'såndär dag' med ett 'ätbart sug'.

(En 'såndär dag' innebär soffa. Massa skit man kan stoppa i sig som smakar gudomligt men sätter sig på alla fel ställen. Snacka skit om allt och alla. Kolla film. Kollar mer film. Kolla lite mer film. Spela lite dator. Somna. Vakna av Amanda vill äta frukost i form av gårdagens chips och dipp, toast och juice. Kolla på Brave och typ dra ut på hela dagen.).

I torsdags var jag ensam hemma med syrran så jag laga Carbonara, drack champagne och kolla serier. Helt ensam. Patetisk_kille_93. Äsch. Det var skönt med lite lugn och ro.

I fredags kom farmor och farfar över. Pappa gjorde straffbart god lax med sparris, potatis och gräslökssås. Jag klagar inte. Verkligen inte. Man kan äta den goda skiten utan dåligt samvete med! Efter middagen stack jag ut med Fröken Tamm och gjorde stan osäker. Vi kom hem vid halv 5, åt snabbnudlar, prata om spöken och myste i hennes underbara stora säng i hennes underbara lägenhet. Måste fota lite när jag är där nästa gång!

Och nu ligger jag här igen. Ensam med mina serier. En del av mig säger att jag kanske borde ta och skaffa mig en partner som jag kan dela hemligheter, ambitioner, drömmar, tankar, åsikter, sorger, lycka, brister och egenskaper med. Men en del av mig säger att jag inte vill ha ansvar för någon annan och dess känslor. Inte heller att jag ska göra mig så sårbara som jag varit innan. Det slutar bara illa. Kanske bäst att jag inte involverar mig i något utöver vänskap..? Va tror och tycker ni? Har ni ferästen haft en bra påskhelg?

Marilyn

CATEGORY | Daily
2013-03-28

The great Marilyn. Kolla igenom lite quotes från henne och är tvungen att dela med mig en del av mina favoriter, speglar mig lite smått i citaten! Hon var simply genius. Hon visste vad hon gilla och tveka inte på att se till att få det! Something to strive for.

(Och för er som inte sett filmen, 'My week with Mairlyn', se den. Jag såg den i våras förra året och den var magisk. Ska ta och se den igen snart.).

"I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best."

“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.”

“A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe, and leaves before she is left.”

“If you're gonna be 'two-faced' at least make one of them pretty.”

“Ever notice how 'What the hell' is always the right answer?”

“It's better to be unhappy alone than unhappy with someone.”

“When it comes down to it, I let them think what they want. If they care enough to bother with what I do, then I'm already better than them.”

“I've never fooled anyone. I've let people fool themselves. They didn't bother to find out who and what I was. Instead they would invent a character for me. I wouldn't argue with them. They were obviously loving somebody I wasn't.”

“It's not true that I had nothing on. I had the radio on.”

“Women who seek to be equal with men lack ambition.”

“All a girl really wants is for one guy to prove to her that they are not all the same.”

“Hollywood is a place where they'll pay you a thousand dollars for a kiss and fifty cents for your soul. I know, because I turned down the first offer often enough and held out for the fifty cents.”

“Wanting to be someone else is a waste of the person you are.”

“Boys think girls are like books, If the cover doesn't catch their eye they won't bother to read what's inside".”

“A career is wonderful, but you can't curl up with it on a cold night”

“Your clothes should be tight enough to show you're a woman but loose enough to show you're a lady”

“I believe that everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, things go wrong so that you appreciate them when they're right, you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself, and sometimes good things fall apart so better things can fall together.”

- Marilyn Monroe

Delirious

CATEGORY | Daily
2013-03-25

Så mötet gick bra, jag sket inte på mig men jag kissa typ tre gånger på en kvart. Efter en timmes lång intervju som var mer än mycket trevlig så känner jag mig nöjd!

När jag kom hem fick jag en mental urladdning och jag hade inte blivit förvånad om brandlarmet hade gått på grund av att min hjärna gick på högvarv och lukta bränt.

Efter en supernap på sängen tog jag tag i min lättja som är lika hög som ett crackhead på crystal meth. Dagen till ära, jag gjorde våfflor till efterrätt. Vispade även grädden själv, kände mig ambitiös. Nu har jag störst runkmuskel på gymmet. Hur ska jag förklara detta? Säga att jag vispa grädden får ju en helt ny mening nu. "Men jag vispa verkligen grädden för hand!". Skaka även rumpan till Clique under tiden jag gjorde våfflor, syrran trodde jag hade tappat det.

Nu ska jag ligga i matkoma och kolla klart på de senaste avsnitten av Shameless, hur har er dag varit?

(Och, btw, Robin! Jag har två våfflor över, kom ner och börja deffen med lite våfflor! Haha!).


Stream

CATEGORY | Daily
2013-03-25

Okej, skjorta, check. Nervös så jag håller på att skita ner mig, check. Ingenting igenomtänkt, check. Denna dagen och intervjun kommer att gå bra.. eller?!

(Och för er som undrar, detta är min 'nervös-så-jag-håller-på-att-skita-ner-mig' min. Falskt leende och awkward body language.).

Sophie

CATEGORY | Daily
2013-03-22

Jag och Sophie försöker ständigt bli fit och snygga till sommaren. Hur får man två matälskare att äta på ett visst sätt och sluta stoppa i sig gottis.

(Fel, det går inte..)

Jag känner mig lite som en valross som försöker klättra i ett träd. Sen ser man hur folk på instagram svarvar till värsta Calvin Klein-kroppen. Jodå, men såattee.


IKEA EKIPERAD

CATEGORY | Daily
2013-03-20

Så det blev en Western Digital Scorpio Blue 5400RPM 1TB. Säger mig ungefär ingenting..?!

(Haha, eller jo, lite, supertönt på deltid..).
 
Hur som helst så hoppas jag att få hem denna godbiten så fort som möjligt och får den installerad och fixad på nolltid! Man inser hur handikappad man är som Art Director och formgivare utan dator. Alla jobb, CV och annat skit som man har tillgång till tar man för givet när man har det. Jag har aldrig älskat min iPhone såhär mycket! 

Utöver mitt obsessive shoppande på IKEA för pengar jag inte har

(Jag fungerar såhär, när jag börjar bli pank och känner att jag måste spara lite och kanske göra upp en tillfällig budget.. då handlar jag. Jag handlar massa småskit för att dämpa ångesten av ekonomisk självutplåning. Bra där Lelix, verkligen. B-R-A!)

så var jag på ett rekryteringsmöte idag för företaget Stream. Om jag har tur så tycker dem att min intervju gick lika bra som jag tyckte att den gick och jag får komma in på en intervju till! Håll tummarna!

Här kommer även lite bilder från mammas och pappas dator, tagna våren - sommaren 2011. Ni kan gärna ge tillbaka min sommarfärg, jag är gulgrå nu. Som en kines. Inte bajsbrun. Gulgrå. Kul. Verkligen. Ni kan även se hur totalt normalfuntade och min kusin är. Tummen upp på att alla hjärnceller är kvar.. *host*!

Nu blir det ett glas vitt i mina nya fina vinglas, en kopp te, sängdags med mina nya kuddar från IKEA, tidningar och lite musik (jag får fota och visa mina inköp från IKEA när jag fått igång min dator igen). Hur har er vecka varit? - Kraschat hårddiskar, krossat två vinglas, enorm ångest över att det snöar.. igen.. och rivit en hylla ni med?

R.I.P Macbook Pro

CATEGORY | Daily
2013-03-18

Min hårddisk har kraschat, behöver jag säga mer?! Haha?! Jag klättrar på väggarna.. det har gått 1 dag..


Shameless

CATEGORY | Daily
2013-03-13

Så jag såg ett klipp av denna serien igår och såg sedan ett avsnitt idag, nu har jag sträcksett 5 avsnitt. Kan inte få nog av den. Skratt, 'dafuqs', mer skratt och skratt. Den är rolig, kontroversiell, sjuk, galen och ständigt händer något oväntat. Touché, Amerika. Ni har kräkt upp något som man inte listat ut hur det går och slutar innan det visats!

Och ett stort 'well done' för att ni inte utesluter något. Att slakta, brutalt tortera och stycka folk är helt okej. Men lite sex, snopp och 'lisa' är tydligen tabu och BIG 'no no'. Nu har ni äntligen kommit till insikt att lite tv-knull skadar era barn avsevärt mindre än en film om en kille som får för sig att äta hela sin familj. Way to go US!

Kameratrollet

CATEGORY | Inspo, photo, music, design & fashion
2013-03-12

Jag snubblade in på Peter "Kameratrollet" Wemmerts sida och såg dessa jätte fina bilderna som han tagit i Japan och på Island. Nu blev jag sugen på att ta en runda utomlands med kameran i högsta hugg!
Bilderna är tagna från Peter "Kameratrollet" Wemmerts hemsida.

Stuck between a rock and a hard place

CATEGORY | Daily
2013-03-11

Har en shitty början på ännu en shitty vecka.

HOW TO GET OVER IT
1. Eat chocolate
2. Watch romantic movies
3. Sleep a lot
4. Talk about it
5. Let someone hold you
6. Cry a little
7. Be 'ok' at some point

Då var man här.. igen.. har tappat räkningen..

Orange

CATEGORY | Daily
2013-03-08

Drömde att jag kunde sjunga och kom in på en jätte prestigefylld skola.. den drömmen gick snabbt över till en ny mer mardrömsliknande dröm som inte sluta. Vakna sedan, avtrubbad och apatisk. Kul. Verkligen.

Har sådan morgon där jag egentligen bara vill ta frukosten i sängen sen sova bort hela dagen.. ååååh, bara tanken på det ger behag. Men jag har tusen grejer att fixa till min födelsedagsfest imorgon. Självklart. Jag tar en timme extra kvalitetstid med min nya bok och lite apelsiner istället!

För er som vill veta har min dunderkur funkat! Halsontet är borta och jag känner mig inte febrig längre! Result!

Jag vakna ju med täppt näsa och lite halsont igår, så i ren panik koka jag vatten, tog fram den stoooora burken honung och en hel citron. Varmt vatten, citron och honung är det bästa du kan dricka. Har du kamomilte? - släng i det med (kamomilte är dock urindrivande så du inte häller i dig för mycket innan sängdags!). Vattnet och honungen är lenande, känns som att du inte sväljer sandpapper för en gångs skull. Ät en apelsin med för extra c-vitamin!

Honungen innehåller antioxidanter, c-vitamin, antiseptiskt väteperoxid och mjölksyrabakterier. Antioxidanter är bra för huden samt immunförsvaret. C-vitamin boostar ämnesomsättningen. Väteperoxid aktiveras när den kommer i kontakt med vatten. Väteperoxid fungerar som ett kraftfullt desinfektionsmedel och dödar då eventuella bakterier som befinner sig i svalg och hals när det kommer i kontakt med saliv. Mjölksyrabakterierna kan bilda ämnen som är bakteriedödande. De bildar även ämnen som triggar vårt immunförsvar.

Citronen är rik på c-vitamin, stimulerar då ämnesomsättningen och är nyttigt för de små blodkärlen som tillför cellerna syre och andra näringsämnen.

Drick varma drycker (inte för varma, då skadar du halsen), håll sedan halsen varm med en scarf eller halsduk. Ta inte tabletter om du inte måste. Din kropp försöker göra sig av med de dåliga bakterierna och gör det genom svett, urin, avföring, hosta och nysningar. Det är okej att svettas (du luktar inte om du är ren), Snyt tills du inte kan mer, håll dig inte i onödan och desinfektera dina händer ofta. Duscha också lite varmare så det ångar ordentligt, du löser upp slem och gör det lättare att andas och snyta ut skiten.

Så nu har jag ännu en gång skrivit för mycket. För er som läser och behöver tipsen. Hoppas det funkar för er med. För er som inte orkar läsa, beats me. Your loss om ni är förkylda. Till er andra som bara läser för att läsa, ha en bra dag!

Lämna en kommentar om det hjälpte eller om ni bara har något annat att dela med er av!


Beautiful Creatures

CATEGORY | Daily
2013-03-07

Vaknade tidigt och fick en kick av produktivitet, innan kl. 8 hade jag redan lagat te, slängt alla sängkläderna i tvätten och fixat till mig. Hurtigt av mig. Jag ville bara skryta av mig lite. Känner mig stolt över denna insats som min hjärna var fullt på men min kropp vråla nej åt!

Hur som helst. Träffa min gamle chef. Drack en varm choklad, åt en cheeseburgare på O'Learys, shoppade loss på body shop och tog en cheesecake på Ebbas fik. Mysigt! Tack Emma! Jag rulla hem, bussen behövdes inte.

När jag kom hem fick jag paket (jag älskar paket, blir lite som den gula fisken i hitta nemo som är vrålkåt på bubblor) från adlibris, två fina böcker som jag beställt. The Last Song läste jag när den släpptes och jag blev totalt kär! Var oundvikligt att beställd hem den efter att ha lånat den X antal gånger av bibblan. Investering. Beautiful Creatures-serien har jag velat läsa sååååhäääär länge så utan att tveka beställde jag hem en. Samma veva som de släppte filmen. Lite dåligt av mig att se den innan jag läst boken!


2

CATEGORY | Daily
2013-03-06

Så i tisdags kom en kär vän hem till mig innan hon åker tillbaka till Hamburg. Fick fina födelsedagspresenter och lite kvalitetstid med henne. Kommer sakna henne när hon är borta!

Idag vakna jag med lite ont i halsen så jag gjorde min dunderkur och blanda kokande vatten med honung och citron, felt amazing! Senare på dagen tog jag en tur ner till Lund och träffa en annan liten filur, vi tog en promenad i solen och mata ankor i parken. Pensionärigt. Jomenvisst.

Efter en lång men mysig dag ligger en sleten kille hemma och har nostalgi med Yu-Gi-Oh! P-i-n-s-a-m! Nu ska jag nog nanna kudden! Godnatt!


Phresh out the runway

CATEGORY | Inspo, photo, music, design & fashion
2013-03-01

She just.. KILLED IT.

AND · ALSO

CATEGORY | Inspo, photo, music, design & fashion
2013-03-01

Hitta en brittisk sida (AND · ALSOsom gör riktigt snygga t-shirts, mössor och sweatshirts. Kläderna är handgjorda och till riktigt bra priser. T-shirtsen ligger på £11.99 det är ca. 116 kr. Jag funderar nog på att klicka hem en nu till sommaren! hade varit riktigt fräscht! Vad tycker ni?

Queen of fucking everything & Bobbi Brown

CATEGORY | Daily
2013-03-01

Jag fyllde nyss 20 och jag måste visa en awesome present jag fick av min kära vän, Amanda!

Necessären är från Bluebox (Amanda tyckte necessären är som handen i handsken för mig, jag kan inte mer än att hålla med..) och penselsetet är från Bobbi Brown! Tack Amanda!